Search
Generic filters
Exact matches only

Η εταιρεία NOVAMIX – ΔΟΜΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ είναι μια σύγχρονη βιομηχανία παραγωγής εξειδικευμένων οικοδομικών υλικών. Παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα δόμησης που καλύπτουν σχεδόν κάθε εφαρμογή απαιτήσεων που συναντάμε στις σύγχρονες κατασκευές.

Ο κυριότερος στόχος της NOVAMIX, είναι η σωστή κατανόηση και κάλυψη των αναγκών των συνεργατών της τόσο στην Ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, ακόμη και με ειδικού τύπου προϊόντα. Σημαντικές προτεραιότητες για όλους εμάς στη NOVAMIX, είναι η υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία τόσο στα προϊόντα που παράγουμε όσο και στις υπηρεσίες που παρέχουμε.

Η εταιρεία διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001. Οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές εφαρμόζονται από την εταιρεία μας τόσο ως προς τη σήμανση όσο και ως προς τον εργαστηριακό έλεγχο της Παραγωγής, όπου οι Πρώτες Ύλες ελέγχονται κατά την είσοδο στο εργοστάσιο και οι παρτίδες των έτοιμων προϊόντων ελέγχονται κατά την έξοδο από αυτό.

Η τήρηση των νομοθετικών απαιτήσεων και η προστασία του Περιβάλλοντος, αποτελούν μέρος της Επιχειρηματικής Στρατηγικής της NOVAMIX, η οποία, σταθερή στην προσήλωσή της για υιοθέτηση και εφαρμογή οικολογικών πρακτικών σε ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας της εταιρείας (παραγωγή προϊόντων, διαχείριση πρώτων υλών και συστήματα διάθεσης και διανομής), είναι πιστοποιημένη με το διεθνές πρότυπο ISO 14001.

Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει σε προγράμματα ανακύκλωσης συσκευασιών και δεν έχει σταματήσει τη μελέτη και ανάπτυξη προϊόντων βασισμένα είτε σε ανακυκλωμένα υλικά, είτε σε πρώτες ύλες οι οποίες δεν περιέχουν διαλύτες και για αυτό το λόγο δεν επιβαρύνουν το Περιβάλλον.

Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, είναι:

ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ:

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΤΙΡΙΑ:

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ:

Η σημαντική παραγωγική δύναμη της NOVAMIX βασίζεται στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Θήβα με αυτοματοποιημένες γραμμές και παραγωγική δυναμικότητα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους παραγωγής κονιαμάτων ετησίως.

Το επιστημονικό προσωπικό της NOVAMIX απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες μηχανικούς με πολυετή εμπειρία σε τεχνικές εφαρμογές οικοδομικών υλικών σε μερικά από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν κατασκευαστεί στη χώρα μας, όπως: αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, μεγάλα ξενοδοχεία, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, κ.α., προσφέροντας την τεχνογνωσία τους για την επίτευξη της βέλτιστης λύσης στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην οικοδομή.

Η NOVAMIX μπορεί να είναι περήφανη που επιλεγμένα προϊόντα της ταξιδεύουν σε πολλούς διεθνείς προορισμούς, όπως: Κύπρο, Γεωργία, Λίβανο, Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Λιβύη, Ισραήλ, Ινδία, Hong Kong, Παναμά. Τα προϊόντα μας συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές.

1965

Από τη συνένωση της ΠΕΙΡΑ ΕΠΕ και της ΕΒΕΑ ΕΠΕ που δημιουργήθηκε από Έλληνες εξ Αιγύπτου, γεννιέται η ΠΕΙΡΑ ΑΕ με στόχο την εισαγωγή και εμπορία υδραυλικών και ειδών υγιεινής. Πολύ γρήγορα η συγκεκριμένη εταιρεία καθιερώθηκε ως μια από τις σημαντικότερες του κλάδου στην Ελλάδα.

1970

Δημιουργείται από συγχώνευση εταιρειών η ΚΛΙΜΑ-ΠΕΙΡΑ ΑΒΕΕ όπου εκτός από την εμπορία πλέον εμπλέκεται και στην παραγωγή ειδών θέρμανσης (χαλύβδινοι λέβητες ΚΛΙΜΑ). Είναι η πρώτη επαφή του Ομίλου με παραγωγή. Για την ώρα τα συσκευασμένα κονιάματα - δομικά υλικά είναι ουσιαστικά ένας μη υφιστάμενος κλάδος στην Ελλάδα: το τσιμέντο και η άμμος χρησιμοποιούνται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα σε όλες τις δομικές εφαρμογές. Οι φορείς όμως της εταιρείας έχουν ήδη ξεκινήσει εισαγωγές σε μικρές ποσότητες, κυρίως σε κόλλες και αρμόστοκους πλακιδίων, προκειμένου να παρέχουν προϊόντα υψηλής ποιότητας στους πελάτες, βλέποντας και την κατεύθυνση της αγοράς.

1990

Ενδυναμώνεται η παρουσία της Εταιρείας, στον ολοένα αναπτυσσόμενο, τομέα των δομικών υλικών αποκτώντας την αποκλειστική αντιπροσωπεία μεγάλων παραγωγών δομικών υλικών και χημικών από Ευρωπαϊκές χώρες. Ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων με πανελλαδική κάλυψη. Διενέργεια των πρώτων τεχνικών σεμιναρίων επίδειξης σε εφαρμοστές δομικών υλικών στην Ελλάδα.

2001

Για λόγους καλύτερης εμπορικής οργάνωσης κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία εργοστασίου παραγωγής δομικών υλικών. Ίδρυση της εταιρείας ΔΟΜΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ με τον διακριτικό τίτλο NOVAMIX. Η εταιρεία ξεκινάει την παραγωγική της δραστηριότητα με μια γραμμή παραγωγής κονιαμάτων σε ένα μικρό βιομηχανικό κτίριο στην Παιανία Αττικής. Η NOVAMIX είναι από τις πρώτες παραγωγούς Εταιρείες που τοποθετεί σήμανση CE στις συσκευασίες της και αναπτύσσει σχετικές πρακτικές ελέγχου παραγωγής.

2008

Τον Μάρτιο του 2008 ξεκινάει η λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου, μιας σύγχρονης και αυτόματης μονάδας παραγωγής στη Θήβα. Το νέο εργοστάσιο διαθέτει παραγωγική δυναμικότητα που ξεπερνάει τους 100.000 τόνους κονιαμάτων ανά έτος. Πλέον το 100% των προϊόντων που εμπορεύεται η ΔΟΜΟΧΗΜΙΚΗ είναι παραγόμενα.

2009

Η NOVAMIX ξεκινάει τις πρώτες εξαγωγές κονιαμάτων στην Κύπρο και στα Αραβικά κράτη, μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των διακοσμητικών συστημάτων δομικών υλικών, καινοτομεί και πρωτοπορεί.

2012

Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης η εταιρεία επενδύει σε μονάδα παραγωγής κλασμάτων αδρανών με στόχο την καθετοποίηση της παραγωγής της με όφελος την μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και τον καλύτερο έλεγχο της ποιότητας των πρώτων υλών.

2019

Κατασκευή επέκτασης του εργοστασίου στη Θήβα με στόχο τη βελτιστοποίηση της παραγωγής προϊόντων σε υγρή μορφή. Δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην έδρα της επιχείρησης στο Χαλάνδρι. Η NOVAMIX - ΔΟΜΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ εξάγει συστηματικά εκτός από την Κύπρο και σε χώρες της ΕΕ, σε χώρες των Βαλκανίων, σε Γεωργία, Λίβανο, Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Λιβύη, Ισραήλ, Ινδία, Hong Kong, Παναμά συμμετέχοντας συστηματικά σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

2021

Η εταιρεία γιορτάζει φέτος 20 χρόνια ως NOVAMIX. Οι επενδύσεις συνεχίζονται με νέες γραμμές παραγωγής κονιαμάτων, υγρών αλλά και οργανικών προϊόντων υψηλού ιξώδους, καθώς και με επέκταση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων. Παράλληλα υλοποιείται η πράσινη στροφή της Εταιρείας, με τη βιώσιμη ανάπτυξη να ενσωματώνεται στις βασικές της προτεραιότητες. Η κατάρτιση της 1ης Έκθεσης Βιωσιμότητας για το έτος 2021, είναι γεγονός. Το λογότυπο της Εταιρείας γίνεται πράσινο και παράλληλα δημιουργείται η πράσινη ομάδα προϊόντων, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους με πολύ χαμηλές πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC), με πιστοποίηση EMICODE®, ή λειτουργούν ως ψυχρές επιστρώσεις με υψηλό δείκτη TSR (Total Solar Reflectance), συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Αστικής Θερμικής Νησίδας όταν εφαρμόζονται σε εξωτερικές επιφάνειες. Επιπλέον, η ECOVADIS επιλέγεται ως συνεργάτης για την αξιολόγηση σε θέματα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και διαχείρισης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR), συμβάλλοντας στην επίτευξη των βιώσιμων στόχων της Εταιρείας και στην εντατική παρακολούθηση των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της.

2022

Παρά τις προκλήσεις που έχουν προκύψει από τις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά πρώτων υλών και καυσίμων, το πλάνο επενδύσεων δε σταματά. Για τα επόμενα 2 έτη υλοποιείται πρόγραμμα προσθήκης μηχανολογικού εξοπλισμού για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στα προϊόντα που απαρτίζουν τα συστήματα θερμομόνωσης, η δημιουργία νέας γραμμής κονιαμάτων που θα προστεθεί στις υφιστάμενες καθώς και η προσθήκη αποθηκευτικών χώρων με κατασκευή νέας κτιριακής εγκατάστασης στη Θήβα. Η εταιρεία τιμήθηκε με την Ασημένια Διάκριση στο σύστημα αξιολόγησης EcoVadis, για τη στρατηγική και τις επιδόσεις της σε δράσεις αειφορίας, βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που την κατατάσσει μεταξύ του κορυφαίου 25% των εταιρειών όλων των κλάδων παγκοσμίως, που αξιολογούνται από το EcoVadis για τις υπεύθυνες επιχειρηματικές τους πρακτικές.